Sakrij filtere
Filteri 0
Poredaj po:
Filteri 0
MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM

OLAIAN

8330843

MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM

799,00 RSD
Porez je uključen
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
 • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
VELIČINA :

Zalihe u prodavnici

Naš tim dizajnera je osmislio ovu majicu s UV zaštitom, savršenu za surfovanje u toploj vodi u trajanju do jednog sata.

BENEFITI

Manje iritacija

Smanjuje trljanje o dasku. Jednosatna sesija.

Stabilnost

Ima gajku u donjem delu, pa se može zakačiti za šorts. u talasima.

Zaštita od sunca

Tkanina UPF 50+. Štiti od sunca i kad je mokra. Blokira minimum 95% UV zraka.

Jednostavno održavanje

Mrežasta tkanina sprečava zrnca peska da se zaglave.

TEHNIČKE INFORMACIJE

Kako izabrati zaštitnu UV majicu? (1. deo)

Sve naše UV otporne majice su UPF 50+, tj. pružaju maksimalni nivo zaštite od sunca, zato izbor majice treba bazirati na dužini rukava i na tome za šta se koriste.
Najveća ograničenja se primenjuju za surfovanje, pa smo odlučili da pravimo asortiman prvenstveno namenjen surfovanju.
Izbor majice za surfovanje zavisi od trajanja aktivnosti: 1 sat, 2 sata ili 3 sata.

Kako izabrati zaštitnu UV majicu? (2. deo: u zavisnosti od trajanja aktivnosti)

1 sat: povremena aktivnost. Možete birati između širokog kroja (omogućuje lakše oblačenje i udobnost kad je majica suva) ili uskog kroja (pruža veću udobnost kad je majica mokra). Majice imaju gajku za pričvršćivanje na šorts, koja omogućuje da majica ostaje na svom mestu.
2 sata: redovna aktivnost. Udobnost mokre majice je povećana bešavnim umecima ispod ruku i učkurom koji je čini još stabilnijom.
3 sata: intenzivna aktivnost. Dodatna toplota omogućava da ostanete duže u vodi.

UV zaštita čak i kada je mokra

Materijal od kog su napravljeni UV otporni proizvodi Olaian blokira najmanje 98% UVB zračenja i 95% UVA zračenja (UPF 50+), što garantuje efektivnu zaštitu od sunca. Mogu se koristiti i u vodi i van vode, za nautičke ili sportove na vodi. Gustina tekstilnih vlakana filtrira UV zrake, za dugotrajnu zaštitu, čak i nakon pranja. Otporna na hlor.

Šta znači UPF 50%?

UPF je faktor zaštite od sunca (ultraljubičasti zaštitni faktor) i standardizovan je u svetu. Određuje nivo zaštite tkanine i, još preciznije, razmeru UV zraka koji prolaze kroz nju. Da bi zadovoljila standarde, tkanina mora blokirati najmanje 95% UV zraka. Oznaka UPF 50% znači da tkanina blokira najmanje 95% UVA ili 98% UVB zračenja.

Smanjeno trenje

Ova UV zaštitna majica smanjuje trenje o dasku za surfovanje ili bodyboarding. Širok kroj majice omogućava lako oblačenje i veću udobnost dok je majica suva. Izaberite uski kroj modela 100 ili 500, ako želite veću udobnost dok je majica mokra ili ako ćete je nositi ispod ronilačkog odela. Ograničenje iritacije je dokazano za aktivnosti u trajanju od jednog sata. Ukoliko želite da surfujete duže od jednog sata, model 500 UV je bolji izbor za vas, zbog bešavnih umetaka ispod ruku.

Podrška i stabilnost u talasima

Ova UV zaštitna majica za vodu ima gajku spreda, kroz koju se može provući učkur šortsa za kupanje, da bi se sprečilo podizanje majice za vreme surfovanja. Ovo rešenje je preporučljivo za aktivnosti u trajanju do jednog sata. Za duže od jednog sata, preporučujemo vam da izaberete model UV 500 sa učkurima na kukovima, koji obezbeđuju još veću stabilnost. Neželjeno podizanje majice može izazvati iritacije na donjem delu stomaka.

Toplota i vetar

Najmanja preporučena temperatura vode za upotrebu ove UV zaštitne majice je 22 °C. Ova temperaturna granica može biti viša ili niža, u zavisnosti od temperature vazduha. Naši termo-modeli (za preko 2 sata) su napravljeni od flisa, neoprena ili oba materijala. I vetar može imati uticaja; ukoliko prelazi brzinu od 15 km/h može izazvati neugodan osećaj. U ovom slučaju, izaberite model s neoprenom.

Majica za više vodenih sportova

Naše UV majice napravljene su tako da zadovoljavaju potrebe i najzahtevnijih surfera. Dizajnirane su tako da se mogu koristiti i za druge sportove na vodi: plivanje, kitesurfing, windsurfing, wakeboarding, skijanje na vodi, hodanje u vodi ili veslanje na dasci (SUP).

Ponašanje na suncu

Iako ova majica pruža zaštitu od sunca, treba uzeti u obzir i pojave poput refleksije (od vode, peska itd.), vrućine, doba dana itd. Nošenje ove majice ne isključuje ostale mere zaštite od sunca; nosite naočare, šešir ili kapu, redovno nanosite odgovarajuću zaštitnu kremu, redovno unosite tečnost itd.

Zaštita od sunca

https://www.TRIBORD.tm.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-a_3890

Šta je brend Olaian?

Olaian je novi Decathlon-ov brend za surfovanje sa sedištem u Andeju. U našem sedištu na obali mora, možemo napraviti majicu s UV zaštitom i istog dana je testirati u praksi.