Jedan asortiman, tri različite skije: izaberite skije prema željenim zavojima, ne prema veličini. |
Tri skije: izaberite u skladu sa svojom rutinom, a ne po veličini.
XTR - Xtra-Short Turn - 166 cm = za veoma kratke zavoje s veoma brzim promenama ivica.
STR - Short Turn - 171 cm = najuniverzalniji.
MTR - Medium Turn - 176 cm = za šire zavoje i/ili izvođenje veoma širokih zavoja velikom brzinom. |
Stranice skija |
XTR, 166 cm: 122/68/103, R = 12,8 m.
STR, 171 cm: 122/68/103, R = 13,6 m
MTR 176 cm: 122/68/103, R = 14,5 m
Ovo je širina vrha, struka i repa. Širok vrh lako ulazi u zavoj, dok uski dobro prianja. Što je manji radijus, to su zavoji oštriji. |
Struktura |
Ove skije su napravljene s drvenim jezgrom celom dužinom, pa obezbeđuju ravnomernu distorziju u zavojima i pružaju dinamičnost i stabilnost. Karbonska ojačanja doprinose ubrzanju, dok vertikalne melaminske ivice prianjaju na tvrdom snegu.Osnova s velikom molekularnom težinom. |
Vezovi |
Vezovi brenda Look, NX 12 Konect GW model u crnoj boji.
Kompatibilno sa GripWalk, Din 3 do 12.
Ovi vezovi odgovaraju pancericama dužine đona između 255 mm i 378 mm. |
Težina: |
166 cm: 5,9 kg
171 cm: 6,1 kg
176 cm: 6,3 kg. |
Čvrstina. |
Vrhovi skija Boost 900R napravljeni su od aluminijuma, a rep je ojačan ABS-om. |
Priprema |
Skije namazane voskom i naoštrene, spremne za upotrebu. Rubovi naoštreni na 89°. |
Održavanje skija: pre, tokom ili nakon sezone? |
Da bi skije ostale u dobrom stanju potrebno je pravilno ih održavati. Savršeno bi bilo da sledeće održavanje obavite pre nego što skije odložite u garažu na kraju sezone: nanesite izdašan sloj voska za letnju hibernaciju, da bi vam skije što duže trajale.Na našem veb-sajtu potražite savete ili pitajte za pomoć članove našeg tima u prodavnicama. |
Šta je kamber? |
Kontaktne tačke na zemlji, između skija i snega, blizu su vrha i repa, dok je centar (ispod vezova) blago izdignut (ovo je kamber).Što je kamber duži i viši, skije su reaktivnije i rubovi bolje prianjaju. Što je kamber niži, skije su tolerantnije i upravljivije. |