Sakrij filtere
Filteri 0
Poredaj po:
Filteri 0
MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
  • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
  • Šorts za surfovanje 500 17" - crni
  • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
  • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
  • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM

OLAIAN

8752025

MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM

999,00 RSD
Porez je uključen
  • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
  • Šorts za surfovanje 500 17" - crni
  • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
  • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
  • MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
MUŠKA MAJICA S UV ZAŠTITOM
DOSTUPNE BOJE :
VELIČINA :

Zalihe u prodavnici

Naš tim dizajnera je osmislio ovu majicu s UV zaštitom, savršenu za surfovanje u toploj vodi u trajanju od jednog sata

BENEFITI

Zaštita od sunca

Tkanina UPF 50+. Štiti od sunca i kad je mokra. Blokira minimum 95% UV zraka.

Manje iritacija

Smanjuje trljanje o dasku. Jednosatna sesija.

Nepomično na talasima

Ima gajku u donjem delu, pa se može zakačiti za šorts. Izdržljivost u talasima

TEHNIČKE INFORMACIJE

Kako izabrati UV zaštitnu majicu (1. deo)

Sve naše UV otporne majice su UPF 50+, tj. pružaju maksimalni nivo zaštite od sunca, .Zato izbor majice treba bazirati na dužini rukava i na tome za šta se koriste.
Najveća ograničenja se primenjuju za surfovanje, pa smo odlučili da pravimo asortiman prvenstveno namenjen surfovanju.
Izbor majice za surfovanje zavisi od trajanja aktivnosti: 1 sat, 2 sata ili 3 sata.

Kako izabrati UV zaštitnu majicu (2. deo: U zavisnosti od trajanja aktivnosti)

1 sat: povremena aktivnost. Možete birati između širokog kroja (omogućuje lakše oblačenje i udobnost kad je majica suva) ili uskog kroja (pruža veću udobnost kad je majica mokra). Majice imaju gajku za pričvršćivanje na šorts, koja omogućuje da majica ostaje na svom mestu.
2 sata: redovna aktivnost. Udobnost mokre majice je povećana bešavnim umecima ispod ruku i učkurom koji je čini još stabilnijom.
3 sata: intenzivna aktivnost. Dodatna toplota omogućava da ostanete duže u vodi.

UV zaštita čak i kada je mokra.

Može se koristiti i u vodi i van vode, za nautičke ili sportove na vodi. Otporna na hlor.

Šta znači UPF 50%?

UPF je faktor zaštite od sunca (ultraljubičasti zaštitni faktor) i standardizovan je u svetu. Određuje nivo zaštite tkanine i, još preciznije, razmeru UV zraka koji prolaze kroz nju. Da bi zadovoljila standarde, mora blokirati bar 95 % UV zraka. Oznaka UPF 50% znači da tkanina blokira najmanje 95% UVA ili 98% UVB zračenja.

Smanjeno trenje

Ova UV zaštitna majica smanjuje trenje o dasku za surfovanje ili bodibording. Širok kroj majice omogućava lako oblačenje i veću udobnost dok je majica suva. Izaberite uski kroj modela 100 ili 500, ako želite veću udobnost dok je majica mokra ili ako ćete je nositi ispod ronilačkog odela. Ograničenje iritacije je dokazano za aktivnosti u trajanju od jednog sata. Ukoliko želite da surfujete duže od jednog sata, model 500 UV je bolji izbor za vas, zbog bešavnih umetaka ispod ruku.

Podrška i stabilnost u talasima

Ova UV zaštitna majica za vodu ima gajku spreda, kroz koju se može provući učkur šortsa za kupanje, da bi se sprečilo podizanje majice za vreme surfovanja. Ovo rešenje je preporučljivo za aktivnosti u trajanju do jednog sata. Za više od jednog sata, preporučujemo da izaberete model 500, koji je stabilniji, jer ima učkure i na kukovima. Neželjeno podizanje majice može izazvati iritacije na donjem delu stomaka.

Toplota i vetar

Najmanja preporučena temperatura vode za upotrebu ove UV zaštitne majice je 22 °C. Ova temperaturna granica može biti viša ili niža, u zavisnosti od temperature vazduha. Naši termo modeli (preko 2 h) napravljeni su ili od flisa ili od neoprena ili od kombinacije ta dva materijala. I vetar može imati uticaja; ukoliko prelazi brzinu od 15 km/h može izazvati neugodan osećaj: U ovom slučaju, izaberite model s neoprenom.

Majica s UV zaštitom za sve sportove na vodi

Naše UV majice napravljene su tako da zadovoljavaju potrebe i najzahtevnijih surfera. Dizajnirana je tako da se može koristiti i za druge sportove na vodi: plivanje, kitesurfing, windsurfing, wakeboarding, skijanje na vodi, hodanje u vodi ili veslanje na dasci (SUP).

Ponašanje na suncu

Iako ova majica pruža zaštitu od sunca, treba uzeti u obzir i pojave poput refleksije (od vode, peska itd.), vrućine, doba dana itd. Iako nosite ovu majicu, treba da poštujete i ostale preporuke za zaštitu od sunca; : nosite naočare, šešir ili kapu, redovno nanosite odgovarajuću zaštitnu kremu, redovno unosite tečnost itd.

Zaštita od sunca

https://www.TRIBORD.tm.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-a_3890

Šta je brend Olaian?

Olaian je novi Decathlon-ov brend za surfovanje sa sedištem u Andeju. U našem sedištu na obali mora, možemo napraviti majicu s UV zaštitom i istog dana je testirati u praksi.